Om boken
ISBN: 9789174633382
"Bland töntar och tysta gestalter" är ett ideellt bokprojekt främst riktat till elever i åk 5-9. Boken innehåller texter av olika unga författare som delar med sig av sina egna erfarenheter kring mobbning. Det är texter från utsatta och åskådare som berättar sina sanna historier. I boken finns det även diskussionsfrågor som kan användas av lärare i skolan.

Bokens syfte är främst att öka empati för de utsatta samt att ge utsatta stöd och råd. Tanken är också att sprida boken bland skolor och bibliotek (helst gratis...). Projektet är ideellt och söker ständigt sponsorer och samarbeten.

"Bland töntar och tysta gestalter" trycks på ett print-on-demand-förlag (dvs böckerna trycks när kunderna beställer den). Books on Demand: www.bod.se. Jag (Hanna Olsson) tjänar ingenting på boken då kostnaderna endast går till tryckeriet och projektet i sig (t.ex marknadsföring).

 

Om mig som ansvarig utgivare
Jag heter Hanna Olsson (författarnamn: Hanna Christina Olsson) och är projektledare/redaktör/ansvarig utgivare för det här bokprojektet. Mitt huvudyrke är redigerare inom TV och film. Jag har erfarenhet som frilansande reporter/fotograf på en lokaltidning och har ett brinnande intresse för att skriva och förmedla historier. Det här projektet driver jag idéellt vid sidan av mitt arbete som redigerare.
Läs mer om mig på www.hannaolsson.se!

Andra författare i boken
Louise Lennebratt, Björn Hultman, Sofia Nordqvist,
Oda Homlong Klarén, Johan Karlsson, Mikaela Pålsson, Linnea Trulsson samt de mer anonyma författarna Oscar, Sanna, Kerstin, "Tjej" och "Karin".

Föreläsningar
Jag ger även föreläsningar i skolor då jag kan få in det på schemat tillsammans med mitt huvudyrke som redigerare. Läs mer under "Föreläsningar" här på sidan.